Basmati, vad- vagy jázmin rizs a kedvence?

Basmati, vad- vagy jázmin rizs a kedvence?

A magyar konyha előszeretettel használja alapanyagként a rizst, így érdemes megismerkedni mindegyik fajtájával. Az olcsóbb, A és B minőségű rizsszemek Magyarországon is megteremnek. A szemek töredezettségében kell keresni a különbséget, ennek ellenére bármilyen célra felhasználhatóak. Ezzel szemben, az illatos jázmin rizs családjával érdemes alaposabban megismerkedni. A hosszúszemű rizsfajta könnyebben elkészíthető. Nem tapad és szépen pereg, így az ázsiai ételekhez kiváló alapanyagként használható fel.

Ennek tudatában rizottót vagy tejberizst ne készítsünk belőle. A jázmin rizs testvéreként, a basmati fajtával is érdemes megismerkedni. Az egyik legnépszerűbb fajtának tekinthető hazánkban. Neve azt jelenti: illatok gyöngye. Nagyon hamar készen van és a szemek nem ragadnak össze. B-vitamin tartalma miatt sokan fogyasztják. A basmati és a jázmin rizs mellett, a barna típussal is egyre gyakrabban találkozhatunk. a diétás étrendekből nem hiányozhat. Alacsony tápértékkel rendelkezik, ennek köszönhetően teltségérzetet kelt. Káliumban, cinkben és folsavban gazdag. Íze hasonlít a mogyoróhoz, de az állaga egy kicsit rágósabb.
A vadrizs olyan fajta, ami teljes mértékben gluténmentes. Sok fehérje található benne. Főzési ideje eléri az 1 órát, de ennek ellenére sem marad ragacsos. Sushi elkészítéséhez speciális rizsre lesz szükségünk, hiszen ebben az esetben az a jó, ha minél jobban összetapadnak a szemek. Formázni csak teljesen kihűlt formában lehetséges. Könnyedén elkészíthető és alig 20 perc alatt megpuhul. A Bulkshop webáruház oldalára kattintva, könnyedén meg tudjuk rendelni a kedvenc fajtánkat, legyen az jázmin rizs, basmati vagy vadrizs.

Print Friendly, PDF & Email

Create Account



Log In Your Account



A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás